OS TATRMANI

Fixley (vyslovuj Fixly) a Tatrmani

Je dobré, když si lidé hrají a vymýšlejí.

Avšak my, vědečtí pábitelé, se musíme držet nezlomných faktů.

Proto musíme konstatovat, že Jára da Cimrman stejně jako Beethoven, Einstein, Ejznštejn, Eisteigen, Čuk a Geg, Leonardo a da Vinci, Maxipes a Fík, či Fellini jsou osoby vymyšlené, fiktivní, neskutečné, tedy vpravdě nejsoucí, které NIKDY NEBYLY.

Oproti těmto fikcím skutečný, hmotný člověk, umělec, vědec, filantrop, filozof, fyzik, filolog, fláterník, frajtr, fiškus, Prof. Dr. Ing.Wing.Ping.

MISTR Z.W.Fixley

Csc.MDttt., magistr půlnočního záření, chemik, keramik, pyrotechnik, logik, teoretický praktik, biolog, zoolog, onkolog, monolog, mongolog, politolog, politik, politruk, polír, grafik, grafolog, grafikon, grafoman, nenápadný megaloman, přítel brazilských indiánů obce Sudoměřic nad Bechyní a občanského sdružení Tatrmani,

který právě teď, na této Zeměkouli žije, žije a pracuje, pracuje a tvoří, tvoří a hledá, hledá a vynalézá, vynalézá a nalézá.

Neboť ON je již tisíciletí tvůrčí a žijící předobraz budoucího člověka

MISTR Z.W.Fixley se narodil 14.14.1414 př.n.l. při přeletu místa, na němž později vyrostla vesnice Sudoměřice (nyní nesprávně nazývaná „u Bechyně“ i když je geograficky zcela prokazatelně NAD Bechyní). MISTR v současné době provádí významné archeologické vykopávky v suché studni na dně Amazonky. S Tatrmany je téměř v neustálém telepatickém kontaktu.

TATRMANI
www.tatrmani.sudomerice.cz
občanské sdružení Tatrmani

se sídlem v Sudoměřicích u Bechyně, bylo zaregistrováno 27. 2. 1991.

 

  • Fungovali jsme již v osmdesátých letech. S místními dětmi jsme pracovali, prostředky výchovy dětí dramatickou hrou. Organizovali jsme dětské letní tábory s výtvarným a dramatickým zaměřením. Vzniklo i několik dětských představení.

Po celou dobu byla naše hravá činnost pozorně sledována současným největším žijícím géniem Mistrem Z. W. Fixleyem. Jednoho dne nás oslovil. Telepaticky. Od té doby naše činnost doznala ohromného vývoje.

  • Již v roce 1997 nám Mistr poslal (pochopitelně, že telepaticky) několik svých sochařských děl ze svého tak zvaného dřevěného období. Určil, aby výstava probíhala na naší návsi. Sudoměřice se tak staly Mekkou umělců z celého světa.

A pak to šlo ráz na ráz.

  • V roce 1998 nám Mistr z Amazonie poslal tristojan z amazonských kmenů a kouzelný amulet. Ten, zavěšený na tristojanu se roztočil v místě středu naší zeměplochy. Tedy – na naší návsi – pochopitelně.
  • V roce 1999 nám Mistr poslal (opět z Amazonie a opět telepaticky) poměrně složité zařízení na přeměnu růstové energie stromů na energii světelnou, zvukovou a pohybovou. Po roce bezchybného provozu, zařízení zničili a odvezli (prý) majitelé slunečních elektráren a pracovníci ČEZ.V roce 2000 jsme pomocí levitace kusu trusu (ostatkem velkého mága Quarsqentintina) dokázali, že střed galaxie je na návsi u nás.
  • V roce 2001 nám na návsi začaly růst kruhy nejen z obilí, ale i z hrachu. Pak přivandrovali potulní archeologové, kteří na návsi vykopali a vyzvedli zkeramizovatělé Žižkovo oko.
  • V roce 2002 jsme v místě nálezu Žižkova oka vybudovali unikátní kašnu: Žižku močícího do necek. Vybudování kašny si vyvzdorovali poutníci, kteří bloudili po naší vísce, marně hledající velkou kamennou sochu, kterou v Sudoměři postavili na paměť jakéhosi slavného vítězství.
  • Místo zničeného středu Země (padla na něj májka), nám Mistr v roce 2004 telepaticky poslal objekt amazonských indiánů. Ti ho vyrobili speciálně pro naši náves. Jmenuje se: Pupek Světa.
  • Rok 2007. Mistr při své archeologické práci v suché studni na dně amazonského veletoku narazil na kouzlem zcela zkouzlený předmět – – Krokodýla KUKUKUKa. Protože mu při práci v úzké studni překážel, poslal ho telepaticky k nám. Vytvořili jsme z něho odpadový koš.

A teď! V roce 2008 z Prahy konečně přišlo oprávněné uznání.

Dvojice Pražáků nám předala pojmenování naší návsi. Dole, na úřadě to je tak, jak se to píše. Nahoře na návsi zase tak, jak se to čte.

Po léta trvajících přípravných prací, jsme v roce 2015 slavnostně otevřeli Naučnou stezku Mistra Z. W. Fixleyho – HRAJME SI.


SHRNUTÍ PRAVIDELNÝCH AKCÍ

  • OD ROKU 1992 pravidelně organizujeme Keramický seminář
  • OD ROKU 2002 pravidelně organizujeme Prvé čůrání Žižky a Lidová řemesla – Doteky tradice.
  • OD ROKU 2005 pravidelně organizujeme Divadlo na návsi s jeho tvůrčí dílnou a Vánoční svícení.
  • OD ROKU 2006 pravidelně organizujeme Balóntatrmaniádu.

Divadla, která jsme v poslední době sami hráli, nebo se na jejich vzniku podíleli.

  • 2001SMRT V PÍSKU – plzeňští seminaristé Keramického semináře.
  • 2005 – LSD (Loutkové Sudoměřické Divadlo) Pět neděl v balónu.

               Cena na národní přehlídce.

  • 2005 – Opět LSD, ale tentokráte ve spolupráci s Bežerovickými hasiči a jejich historickou stříkačkou. Premiéro-derniéra inscenace na počest výročí narození a úmrtí sudoměřického rodáka Karla Hugo Hilara s názvem:

Neuhasitelný lásky žár aneb Dnes nevýslovný lásky žár plane.

  • 2006JAPONSKÁ POHÁDKA- plzeňští seminaristé Keramického semináře.
  • 2007VÍTĚZSTVÍ LÁSKY II. PO-SU-BA-NE loutky sestavené z balónků napuštěných heliem.
  • 2014 – LSD – ČERNEJ KOCOUR. Cena na národní přehlídce.

 

Sepsal: Josef Brůček

Nesepsul: Pavel Šmidrkal ani Josef Štefl